Wat we nodig hebben

Om ons werk te kunnen blijven doen, hebben we niet alleen een groot aanbod aan nieuwe of gebruikte kleding nodig. Ook de hulp van veel vrijwilligers en de financiële bijdragen van sponsoren en donateurs.

Kleding en meer

Onze belangrijkste taak is kleding en schoenen beschikbaar stellen van mensen die geen geld hebben om die zelf aan te schaffen. Wij leveren op een praktische manier een effectieve bijdrage aan de bestrijding van de groeiende armoede in de Zaanstreek.

Om daarmee door te kunnen gaan, doen wij een dringend beroep op de Zaankanters om hun niet meer gebruikte kleding en schoenen zoveel mogelijk naar de Kledingbank Zaanstreek te brengen. Om die af te geven in de winkel of te deponeren in de blauwe kledingbakken bij de ingang. Wij legen die bakken elke dag.

Met uw gift doet u veel mensen een groot plezier. We vragen bedrijven, verenigingen en scholen om door te gaan met het organiseren van inzamelingsacties. Wij hebben nooit genoeg.

Wat de Kledingbank Zaanstreek goed kan gebruiken:
● nieuwe en gebruikte kleding
● alle soorten schoeisel
● nieuw ondergoed (vanwege de hygiëne) en sokken
● linnengoed, dekbedden en hoeslakens
● hand- en theedoeken
● gordijnen

Verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld:
● zeep
● shampoo
● doucheschuim
● tandenborstels en tandpasta

 

Vrijwilligers

De organisatie van de Kledingbank draait op vrijwilligers. Daardoor en door de motivatie en de bewonderenswaardige inzet van de vrijwilligers kunnen we ons werk doen. Kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen die zonder onze hulp nog dieper in de armoede zouden zakken.

Meer mensen helpen betekent ook dat wij meer vrijwilligers nodig hebben. In de winkel, bij de ontvangst en begeleiding van de klanten, bij de inname en selectie van de kleding en de schoenen. Er is genoeg te doen om de Kledingbank Zaanstreek draaiende te houden.

Wij zoeken op dit moment vooral mensen die het leuk vinden om met kleding bezig te zijn en die in een gezellig team willen helpen bij het sorteren van kleding (op schoon, heel en modieus). Verder zijn we op zoek naar winkelpersoneel om toezicht te houden, kleding in te hangen en de winkel netjes te houden.

Financiële bijdrage

Voor onze exploitatie zijn wij afhankelijk van financiële bijdragen. U kunt ons daarin steunen door een gift over te maken, zo maar of ter gelegenheid van een jubileum of een mijlpaal in een huwelijk. Omdat de Kledingbank Zaanstreek de ANBI-status heeft, is uw gift aftrekbaar op uw aangifte inkomstenbelasting.

Donateurs

Donateurs betalen jaarlijks ten minste € 25,-. Bedrijven kunnen ook donateur van de Kledingbank worden als zij jaarlijks ten minste € 100,- overmaken. Wij kennen twee vormen van sponsoring: door kleding en schoenen aan te bieden of met een financiële bijdrage. Als u een sponsorschap overweegt dan kunnen we de mogelijkheden het beste in een persoonlijk gesprek bespreken. Neem contact op met voorzitter@kledingbankzaanstreek.nl.

Boekenmarkt

Één keer per jaar, vlak voor de zomervakantie, organiseren wij een boekenmarkt. Dan verkopen wij voor lage prijsjes de ingebrachte boeken. De opbrengst is nodig om een deel van vaste kosten te kunnen betalen. U kunt bijdrage aan deze boekenmarkt door boeken bij ons in te leveren. Dat kan het hele jaar door.