Je bekijkt nu Sokkenactie van Zaanstore groot succes voor Kledingbank Zaanstreek

Sokkenactie van Zaanstore groot succes voor Kledingbank Zaanstreek

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized

Wethouder René Tuijn doneert laatste paar sokken. In totaal zijn er 283 paar Zaanse sokken gedoneerd aan de Kledingbank Zaanstad.(Foto: Terence Loos)

ZAANSTREEK – Voor de tweede keer organiseerde de Zaanstore rondom Valentijn een steunactie voor de Kledingbank Zaanstreek. Voor elk verkocht paar Zaanse sokken werd een paar aan de Kledingbank gedoneerd. Op zondag 18 februari had Wethouder René Tuijn de eer om de actie af te sluiten met de donatie van het laatste paar sokken. 

De actie was een groter succes dan vorig jaar, in plaats van 160 paar sokken, mocht de Zaanstore dit jaar maar liefst 283 paar sokken doneren aan de Kleding bank Zaanstreek. 

283 paar sokken gedoneerd

Storemanager Miranda Nijman: “Het delen van liefde staat rond Valentijn centraal, en daarom wilden we iets teruggeven aan onze gemeenschap. Veel gezinnen in de Zaanstreek hebben het zwaar, we wilden geen korting aanbieden, maar iets tastbaars schenken aan degenen die het nodig hebben. Veel Zaankanters hebben gehoor gegeven aan deze actie, er zijn maar liefst 250 paar sokken verkocht, daar zijn we ontzettend blij mee! “

‘Lief zijn voor elkaar’

Wethouder René Tuijn, onder andere verantwoordelijk voor armoedebestrijding, ondersteunde de actie door het laatste paar sokken te kopen en symbolisch het tweede paar in de doneerkoker te deponeren. René Tuijn: “Mooi om weer mee te doen aan de sokkenactie! Een paar kopen en een ander paar sokken doneren aan de Kledingbank. Maak je weer iemand blij. Het gaat allemaal om lief zijn voor elkaar!”

Hij overhandigde vervolgens de sokken aan Lonneke Kroon van de Kledingbank Zaanstad, die enthousiast reageerde op het prachtige resultaat: “Dit is geweldig! Tweedehands sokken en ondergoed nemen we niet in, deze moeten nieuw zijn, dus hiermee kunnen we veel mensen gelukkig maken.